Senior Check

DSC_7064 - kopieseniorcheck-3

Wil uw hond de laatste tijd niet meer zo graag mee naar buiten en wordt het ommetje dat u altijd met hem maakt steeds kleiner? Of is uw kat meer gaan drinken en ligt ze eigenlijk de hele dag te slapen? Dan is het misschien wel tijd voor de senior check!

Afhankelijk van ras, grootte en gewicht kunnen de senior jaren bij honden al op 7-jarige leeftijd ingaan. Katten leven in het algemeen langer en zijn vanaf hun 10e levensjaar senior. Het ouder worden van huisdieren gaat net zoals bij mensen gepaard met leeftijd gerelateerde aandoeningen. Omdat een dier niet altijd duidelijk kan maken of hij/zij ergens last van heeft, is het als eigenaar belangrijk om veranderingen op te merken. Met een vroegtijdige signalering en eventuele behandeling kan de dierenarts samen met u ervoor zorgen om uw huisdier langer en gezonder te laten leven.

Daarom nodigen wij alle senior honden en -katten in de maanden september en oktober 2016 van harte uit voor een gratis senior check bij ons op de praktijk.

De gratis senior check houdt in:

  • Een vragenlijst die samen met u wordt doorlopen en mogelijke aandoeningen aan het licht kan brengen
  • Een lichamelijk onderzoek
  • Een urineonderzoek (als u in de gelegenheid bent urine mee te nemen)
  • Een bloeddrukmeting indien gewenst

Uiteindelijk willen wij u een goed advies geven voor een mooie oude dag voor uw hond of kat! Dit consult wordt afgenomen door een van onze assistentes.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande een afspraak willen maken, neemt u dan contact met ons op via tel.: 030-2282211 of maak online een afspraak voor 31 oktober 2016

De seniorcheck komt ook in ons patiënt systeem te staan en is naast de jaarlijks check een mooi moment om in beeld te krijgen hoe het met de gezondheid van uw huisdier gaat en vroegtijdig problemen op te sporen!